Jaką patelnię polecacie ?

Ostatnio kupiłam patelnię  okazało się , że jest ona do niczego . Potrawy przypalają się jak również smażyłam  ostatnio kotlety mielone to odrobinę oleju wlałam , ale oczywiście zaczęły się kotlety przypalać . Jak ją kupywałam to mówiono mi mówiono , że jest bardzo dobra i na pewno się sprawdzi , ale niestety jest inaczej . Jakich Wy używacie patelni ?

Zapytał w Wrzesień 25, 2017 w Gotowanie.
Dodaj komentarz
5 Odpowiedź(i)

Cześć . Jak dla mnie świetną patelnią jest teflonowa . Smażę na niej bez tłuszczu jest moim zdaniem tania . Dzięki nieprzywierającej powłoce potrawy są smaczne a zarazem zdrowe . Jest odporna na wysoką temperaturę , ale ważną rzeczą jest również fakt jeśli chodzi o  utrzymaniu w czystości . Wystarczy tylko przetrzeć ręcznikiem kuchennym po smażeniu i jest gotowa do użytku .

Odpowiedział w Wrzesień 25, 2017.
Dodaj komentarz

Hejka dziewczyny . Ja mam szczęście , bo mój brat jest kucharzem i poradził mi  , żebym kupiła patelnię ceramiczną . Posiada wyższą odporność na wysoką temperaturę niż teflonowa . Jest gładka i powłoka jest nie przywierająca a jednocześnie jest odporna na zarysowania i zadrapania . Dzięki równomiernemu nagrzewaniu się potrawy są dłużej ciepłe . Patelnie ceramiczne są stylowe i eleganckie .

Odpowiedział w Wrzesień 25, 2017.
Dodaj komentarz

Cześć Iris . Pamiętam jak również miałam problem z doborem patelni . Na szczęście już mam to za sobą i używam tylko żeliwnej lub cygańskiej  . Jest ona dość ciężka  , ale solidna . Wykonana jest z naturalnych materiałów nie posiada substancji chemicznych i detergentów i dla tego smak potraw się nie zmienia jak to miejsce  jeśli chodzi o pieczenie w innych patelniach . 

Odpowiedział w Wrzesień 25, 2017.
Dodaj komentarz

Od kąt pamiętam to w moim domu używano tylko patelni stalowej . Jest ona niezniszczalna można ją szorować , rysować  i tak się zniszczy . Dzięki Trójwarstwowym dnie potrawy na długo zostają ciepłe jak również nic  nie przywiera .

Odpowiedział w Wrzesień 25, 2017.
Dodaj komentarz

Hejka dziewczyny . Przez moją kuchnię również przewinęło się kilka patelń , ale najlepszą okazała się emaliowa . Jest odporna na rdzewienie  a dzięki patynie warstwie zabezpieczającej patelnia jest o wiele trwalsza . Jest łatwa w utrzymaniu czystości . 

Odpowiedział w Wrzesień 25, 2017.
Dodaj komentarz

Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z polityką prywatności i warunkami użytkowania.